18
FEB
2016

Nou!!! Torcretare beton cu tehnologia de aplicare umeda si uscata

Posted By :
Comments : 0

Torcretarea mecanizata se realizeaza cu utilaje speciale si se utilizeaza la acoperirea cu pulverizare de mortar sau beton a suprafetelor construite. Torcretarea se preteaza la consolidarea cladirilor vechi sau a unor structuri de amploare ce necesita rezistenta mare in timp.

Firma noastra executa torcretare mecanizata la preturi promotionale. Detinem utilaje profesionale de torcretare.

Pentru cerere oferta si alte informatii despre torcretare mecanizata, nu ezitati sa ne contactati.

torcret2

Exista doua metode de torcretare beton:

–        uscata;

–        umeda.

Torcretare beton – tehnologia de aplicare uscata

Metoda de aplicare a amestecului prin procedeul de torcretare consta in aceea ca amestecul realizat din agregate, ce au umiditate naturala, si ciment sunt introduse in masina si apoi transportate cu ajutorul  aerului  comprimat pana la ajutaj unde se injecteaza dozajul de apa.

Principalele caracteristici sunt:

– viteza mare de proiectare a betonului, care este de aproximativ  80 – 100 m/s;

– posibilitatea de transport orizontal la distante mari de pana la 500 m si vertical pana la aproximativ 150 m.

La prepararea amestecurilor pentru betoanele si mortarele aplicate prin torcretare se folosesc in general cimenturi fara adaosuri sau cu adaosuri specifice.

Torcretare beton – tehnologia de aplicare umeda

Metoda de aplicare a betonului prin procedeul umed de torcretare consta in faptul ca amestecul cu apa adaugata este pus in masina de unde este trimis prin pompare in conducta pana la ajutaj unde se introduce aerul comprimat necesar proiectarii.

Metoda este caracterizata prin:

– viteza de proiectare mai redusa, aproximativ 10 – 40 m/s;

– posibilitatea de a proiecta un debit mare;

– poate fi necesara folosirea de aditivi de adaosuri.

Factorii principali care contribuie la o buna calitate a betonului sunt urmatorii:

–          debitul de aer comprimat;

–          raportul apa / mortar uscat.

Pentru debitul de aer comprimat, fiecare producator de masini de torcretat ii specifica valorile necesare, fiind deosebit de important sa fie utilizata cantitatea de aer potrivita. Aerul comprimat va distribui mortarul uscat, omogen, in furtunul de transport. La contactul cu apa, in duza de aplicare, mortarul uscat este amestecat. Daca debitul de aer comprimat este sub limitele specificate, mortarul va ramane uscat in furtun, in doze compacte si nu se va fixa pe suportul de aplicare.

Un alt factor important este raportul apa – material uscat, ce este controlat de aplicator cu ajutorul robinetului de reglare a debitului de apa. Reglarea debitului de apa este relativ usoara: daca debitul de apa este prea mic, materialul iesit din furtun va fi uscat in continuare si formeaza mult praf. Daca debitul de apa este prea mare, mortarul va fi foarte ud si nu se fixeaza pe suport.

Aplicarea betonului prin torcretare iti ofera numeroase avantaje fata de metodele traditionale de aplicare, in special acolo unde logistica prezinta probleme. Mortarul uscat utilizat este livrat in siloz sau ambalat in saci pe paleti, fiind in orice moment, disponibil la santier.

Torcretarea nefiind decat un mod deosebit de punere in opera a betonului, produsul obtinut are proprietatile betonului turnat sau pompat si vibrat. Intrucat betonul aplicat prin procedeul uscat de torcretare prezinta o aderenta buna fata de suprafata existenta, la reparatia constructiilor din beton se recomanda acest procedeu.torcret1

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *